• Pozvánka na workshop - Umenie enkaustika

          • V CVČ vo Svite dňa 7.12.2023 o 15:00 hod. sa uskutoční workshop Umenie enkaustika s lektorkou p. Martou Spišiakovou, ktorá práve vystavuje svoju tvorbu vo vitrínke vo vestibule MsÚ. Enkaustika je maliarska technika, pri ktorej sa ako farbiace médium používa roztavený farebný vosk. Nástrojom na maľovanie sú tzv. enkaustické žehličky, rozohriate kovové paličky, alebo špeciálne vyhrievané perá. Workshop je určený pre dospelých, ale privítame aj mladšie vekové kategórie.

            V poplatku 18,- € sú zahrnuté pomôcky na maľovanie (vosky, enkaustický papier, žehličky), lektorské a malé občerstvenie. Každý účastník si vytvorí 2 vlastné originálne obrázky vo formáte A6, ktoré si odnesie domov. Môžu tak spestriť Váš interiér, alebo ich môžete venovať ako darček Vaším blízkym. K tvorivej atmosfére určite prispeje aj dobrá nálada.

            Prihlásiť sa môžete do 30. novembra 2023.

            Všetky potrebné informácie nájdete v priloženom plagáte.

            Ste srdečne vítaní.

          • Od Kataríny do Vianoc

          • 4.decembra o 16:00 hod. v klubovni CVČ

            Folkloristi z FS Skadzi-stadzi predvedú ľudové zvyky a piesne na Ondreja, Katarínu, Barboru a Luciu. Zúčastniť sa môžu všetky vekové kategórie obyvateľov mesta.

          • HIP HOP s Peťulou

          • ​​​​​​17.11. o 13:00 hod. v telocvični CVČ​​

            Centrum voľného času vo Svite si pripomenie 17. november Medzinárodnýdeň študentstva formou zábavného popoludnia pod názvom HIP HOP sPeťulou, ktoré je určené deťom a  mládeži zo Svitu bez vekovýchobmedzení. Mladá šikovná trénerka Petra Šimonová zoznámi účastníkov sozákladmi HIP HOPu, naučí ich jednoduché prvky a spoločne nacvičia ajmalú choreografiu. Petra sa k tomuto druhu tanca dostala tak, že najprvpočúvala Hip hopovú hudbu a skúšala najprv sama, neskôr svoje poznatky azručnosti rozvíjala štúdiom tanca na tanečnej škole FEARLESS. Postupnesa zoznámila s ďalšími mladými ľuďmi, ktorí sa tomuto druhu pohybuvenujú a spoločne sa navzájom inšpirujú.  Svoje umenie predvádzala naviacerých domácich aj zahraničných prehliadkach a súťažiach, pred rokomv Prahe na súťaži Line Up battle Prague 2022 sa umiestnila na 1. mieste.Petra oceňuje na tomto tanci hlavne to, že je to skvelá forma pohybu, vktorej môže nájsť vyjadrenie hocikto. Veríme, že Petra bude inšpirácioupre ďalších mladých ľuďí.